BŁONNIK KAKAOWY

Konsystencja – proszek sypki, jednolity,dopuszcza się
lekkie zbrylenie łatwo rozsypujące się.
Barwa – brązowa zgodna ze wzorcem
Smak – charakterystyczny dla proszku kakaowego, właściwy,
bez obcych posmaków. Zgodny ze wzorcem.
Zapach – kakaowy, bez zapachów obcych.
Zawartość suchej masy % – 97,0
Zawartość szkodników i ich pozostałości – nieobecne
Zawartość zanieczyszczeń organicznych – nieobecne
Wartość pH, 1% roztworu – 5.0-6.0
Zawartość błonnika pokarmowego około – 70
– rozpuszczalnego – 56
– nierozpuszczalnego – 14
Zawartość ołowiu mg/kg – 1,00
Zawartość kadmu mg/kg – 0,30
Zawartość rtęci mg/kg – 0,03
Zawartość arsenu mg/kg – <0,3
Salmonella – Nieobecna 0 (25g)
Escherichia coli – Nieobecne 0 (0,001g)
Staphylococcus aureus – Nieobecne 0 (0,1g)
Pleśnie i drożdże – Mniej niż 10 itk/g
Ogólna liczba drobnoustrojów – Max 104 /g

mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, proszek kakaowy, kakao naturalne
mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, proszek kakaowy, kakao naturalne