MLEKO W PROSZKU PEŁNE

– Wygląd – Proszek sypki jednolity, dopuszczalne lekkie     zbrylenie, łatwo rozsypujące się
– Barwa – Biała do lekko kremowej, bez przypaleń, jednolita
– Smak i zapach – lekko słodki, świeży i charakterystyczny dla mleka pasteryzowanego, wolny od obcych zapachów
– Zanieczyszczenia mechaniczne – Brak, dopuszcza się cząstki przypalone wg wzorca A,B
– pH – 6,5-6,8
– Kwasowość mleka regenerowanego – Nie więcej niż 0,15% kwasu mlekowego
– Wskaźnik rozpuszczalności – nie więcej niż 1,0 cm3
– Zawartość tłuszczu – nie mniej niż 26%
– Kwasowość mleka w SH – nie więcej niż 7,5
– Zawartość wody – nie więcej niż 4%
– Zanieczyszczenia, cząstki przypalone – wzorzec A,B
– Rozpuszczalność, osad – nie więcej niż 1ml.
– Białko – 26%
– Laktoza – 37%
– Ogólna liczba drobnoustrojów – max 10.000/g
– Antybiotyki – nieobecne
– Pleśnie i drożdże – nieobecne w 0,10g
– Salmonella – nieobecne
– E. coli – nieobecne 10 g
– Staphylococcus aureus – max 100/g
– Listeria monocytogenes – nieobecna w 25g
– Opakowanie -worek 25kg papierowy z wkładką foliową
– Waga netto – 25kg/1000kg
– Termin przydatności do spożycia – max 1 rok
– Temperatura – max 24° C
– Wilgotność < 75%
– Produkt wolny od GMO

ALERGENY
Mleko i produkty pochodne – TAK
Gluten i produkty pochodne – NIE
Jaja i produkty pochodne – NIE
Orzechy ziemne – NIE
Orzechy i produkty pochodne – NIE
Łubin i produkty pochodne – NIE
Skorupiaki i produkty pochodne – NIE
Ryby i produkty pochodne – NIE
Seler i produkty pochodne – NIE
Gorczyca i produkty pochodne – NIE
Sezam i produkty pochodne – NIE
Dwutlenek siarki i siarczycy – NIE
Mięczaki i produkty pochodne – NIE

mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, proszek kakaowy, kakao naturalne
mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, proszek kakaowy, kakao naturalne